Topic: April 27th

  • 0 forums with topics and posts

  • Page 1 of 1:
  • 1
  • Posts 1 – 5 of 5
  • FlashBack’s Profile Photo
    FlashBack
    • Join Date: Sep 20, 2007 at 10:26 pm
    • Total posts: 396
      Send Message
    #1
    Apr 29, 2008 at 8:05 am
    We ran a 10.13 off the trailer, upped the launch rpm and went two 10.16's in a row, lowered the launch rpm and went a 10.12....I think we found the "sweet spot"!!
    The weather Sunday am was mineshaft territory too..fantastic!!!

     

    Glory Days Racing
    www.elimn8u.com
    http://www.motortopia.com/groups/view/id/730/i/glory_days_racing

  • TexasDon’s Profile Photo
    TexasDon
    • Join Date: Sep 24, 2007 at 10:02 pm
    • Total posts: 56
      Send Message
    #2
    Apr 29, 2008 at 8:39 am
    What RPM are you launching at Gene?

     

    "Texas Don" Zielinski Motorsports
    Relatively Civilized Builders of Uncivilized Racing Machines
    Lubbock/Denver

  • FlashBack’s Profile Photo
    FlashBack
    • Join Date: Sep 20, 2007 at 10:26 pm
    • Total posts: 396
      Send Message
    #3
    Apr 29, 2008 at 10:08 pm
    We were launching at 4200 and 4600 on these passes...we have previously had the rpm's anywhere from 4600 to 5400 but after seeing our dyno numbers the lower rpm seemed like something to try so we did...next time out we'll do some more variations.

     

    Glory Days Racing
    www.elimn8u.com
    http://www.motortopia.com/groups/view/id/730/i/glory_days_racing

  • TexasDon’s Profile Photo
    TexasDon
    • Join Date: Sep 24, 2007 at 10:02 pm
    • Total posts: 56
      Send Message
    #4
    Apr 30, 2008 at 9:12 am
    Have had mine chipped at 5800. (Thats about where the converter flashes) Thinking I need to chip it down a bit. Went to the candy store yesterday and bought a handfull of chips to play around with my launchs a bit. I am told that the launch chip should be 3-400 rpm below the converter flash speed. We'll see. Would like to hit the track at least one more time b4 the car goes in for new paint on 5/19!

     

    "Texas Don" Zielinski Motorsports
    Relatively Civilized Builders of Uncivilized Racing Machines
    Lubbock/Denver

  • FlashBack’s Profile Photo
    FlashBack
    • Join Date: Sep 20, 2007 at 10:26 pm
    • Total posts: 396
      Send Message
    #5
    Apr 30, 2008 at 7:12 pm
    We have been launching between 4800and 5400 for the last few seasons, with no chip installed and the t-brake on the rpm would hit about 5800....rolling in the pits in second and hitting the loud pedal the rpm would hit around the 4800 mark.
    Torque converters are a bit of a mystery to me (as well as most of us out here) and based off those two numbers we either weren't far off or we were way off??
    We had the 4200 chip in at the beginning of this season because I wanted to ease into the new combo...based on the 60ft times so far I'm liking it!
    We'll try the 5000 again and probably even the 5400 just to see what the results are...maybe it's just the tires getting worn a little as we have about 70 passes on them currently....we usually can get about 150 passes on a good set.
    I'll set the launch as low as we can get away with and still get the wheels up and a good 60ft time and I think the 7200 to 7300 shift point range is about where we want this combo to be too, we were going through the lights right in that range too.
    We've got a heavier-duty front brake kit coming in for the car this week...the liteweight stuff is just not going to cut it with the weight/speed we're running...so if you know of anyone looking for a great deal on a Wilwood Kit 140-4503 we'll have this one up for sale soon.
    Gene

     

    Glory Days Racing
    www.elimn8u.com
    http://www.motortopia.com/groups/view/id/730/i/glory_days_racing

  • Page 1 of 1:
  • 1
  • Posts 1 – 5 of 5